Bilder från 3 september

Den 3 september var en intensiv dag med besök från Estlands Ambassad i Stockholm och Sverigeesternas förbundsordförande inför föreläsningen på kvällen på Försvarsmuseet i Tingstäde ang. Molotov Ribbentrop pakten med Hain Rebas.
Efter hämtning vid flygplatsen vid kl 11 begav vi oss till Slite för att lägga en blomma vid minnesmärket med anledning av att det i år är 75 år sedan flykten från Estland. Vi passade på att se om eken som planterades till minne av Estlands 100-årsdag stod kvar och frodades. Därefter ett kortare planeringsmöte på Länsstyrelsen med Magnus Martinsson, naturexpert, inför en kommande orkidéresa för Seniouniversitetet väst till Gotland nästa vår.
En kortare utflykt till nya P18 eller det nya regementsområdet som är under uppförande hanns med trots att vi inte blev insläppta fick man en uppfattning om hur stort det är.
Dagen avslutades med aktiviteten på Försvarsmuseet där Hain Rebas berättade om förspelet och konsekvenserna för Estlands folk av den pakt som skrevs under av Molotov-Ribbentrop 1939. Det gjordes på ett överraskande sätt av Hain genom att lika pakten vid ”Pandoras ask”.
Nedan ett antal bilder från dagen tagna av Sirle Sööt, Riina Noodapera och Gunnar Fardelin.
Estlands ambassad representerades av Kristel Engman. Till föreläsningen kom ett 60-tal personer.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s